Редактор: e-mail: илюстрация PixabayБългарското законодателство е такова, че жертвите на домашно насилие

...
Редактор: e-mail: илюстрация PixabayБългарското законодателство е такова, че жертвите на домашно насилие
Коментари Харесай

Системният характер на домашното насилие трябва да отпадне от закон, смята омбудсмана

Редактор: 

e-mail: 

илюстрация Pixabay

Българското законодателство е такова, че жертвите на домашно принуждение би трябвало да са подали три поредни сигнала, с цел да се сметне то за редовно и да се накаже строго. Това изясни в студиото на Българска национална телевизия 1 омбудсманът Диана Ковачева. Според нея това би трябвало да се промени, тъй като не всички жертви оцеляват, с цел да се стигне до три сигнала.

Ковачева разяснява, че доста от подложените на физически и душевен тормоз не подават сигнали всякога, когато имат съображение за това. Според омбудсмана коронавирус рецесията, при която хората останаха изолирани в домовете си е посочила още по-силно сериозността на казуса домашно принуждение. „ Девет дами бяха убити за два месеца и половина “, сподели Диана Ковачева. Тя акцентира обаче, че освен дамите са наранени от това закононарушение. За миналата година над 1000 деца са подложени на домашно принуждение, 350 мъже са подали тъжби за такова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР